Mirkas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pearl Harbor ;)

Najnádhernejší a najdojímavejší film aký som kedy videla!

Pearl Harbor-film,ktorý som si strašne zamilovala a pravidelne ho pozerám,aj keď ho už asi poznám viac menej naspamäť.Jednoducho a v skratke tento film je určite jeden z najlepších presnejšie je NAJLEPŠÍ aký som kedy videla.

Tento film bol nakrútený v roku 2001 a jeho režisérom je Michael Bay.Film opisuje skutočnú situáciu z 2.svetovej vojny. kedy Japonsko zaútočilo 7.decembra 1941 na havajské ostrovy v Pear Harbor.

Film sa začína príbehom dvoch najlepších kamarátov Dannyho a Rafe.Sú to nerozlúčny kamaráti,ktorí sú jeden druhému ako brat.Už ich detským snom bolo stať sa letcom,ich sen sa im aj splnil.Aj keď už neboli deťmi stále boli najlepšími priatelia.A aby som tu podrobne neprezradila celý príbeh filmu asi takou najhlavnejšou zápletkou z tej ľúbostnej stránky bolo,že obaja,aj Danny Walker,aj Rafe McCawley sa zamilovali do tej istej ženy Evelyn Johnsonovej,ktorá pracovala na ostrovoch ako zdravotná sestra.Samozrejme,že sa Danny a Rafe do krásnej a romantickej Evelyn nezamilovali v rovnaký čas.Odvážny Rafe bol prvý,ktorý si získal jej lásku.No po jeho odchode do Veľkej Británii,keď sa jeho lietadlo zrútilo do mora,všetci si mysleli,že Rafe zahynul.Evelyn jeho smrť oplakávala.Aj Danny sa s tým nevedel vyrovnať.Obaja boli zúfalí a zronení jeho smrťou.Lenže osud to zariadil inak,resp. scénarista,Danny a Evelyn sa do seba zamilovali a konečne začali byť znovu šťastní.Až raz Evelyn zistila,že je tehotná.No Danny o tom nevedel.Čo bolo asi najšokújucejšie,že pôvodne mŕtvy a skoro už zabudnutý Rafe sa vrátil späť,žil zachránila ho francúzska loď,no nemohol sa ozvať.Evelyn a Danny tomu nemohli uveriť.Rafe postupne zisťuje čo sa všetko udialo,kým bol preč.HNevá sa na Dannyho i na Evelyn,aj keď ju stále nadovšetko miluje.

Pearl Harbor opisuje hlavne útok Japonska z roku 1941.Vo filme sú nakrútené,podľa môjho názoru,celkom dobré scény,ktoré znázorňujú vojenskú brutalitu a útoky.Po hroznej udalosti na havajským ostrovoch sa rozhodne Amerika pomstiť Japoncom.Keďže Danny a Rafe su vynikajúcimi vojenskými letcami,sú povolaní do "služby".Odvážní priatelia,ktorí miluju jednu ženu sa rozhodnú brániť česť Ameriky.A tak sa obaja lúčia s Evelyn.Rafe má zlomené srdce ešte viac,keď mu Evelyn povie,že čaká dieťa s Dannym.Odchádza,no vie,že miesto v jej srdci patrí už Dannymu a on sa s tým musí zmieriť.Evelyn sa lúči aj s Dannym.Po útoku na Japonsko piloti nemajú dostatok paliva na pristátie keďže letia niekde nad morom a pevnina je ďaleko.Uvedomuju si,že situácia je zlá,ale podarila sa im ako tak pristáť na ryžových poliach.Lenže na tom ostrove boli číňania,ktorí na nich za´´utočili a poviazali.Keď chytili Dannyho,Rafe vystrelil na Číňanov,no došli mu náboje a tak Číňania chceli vystreliť na Rafe,no v tom mu Danny zachráni život a postrelený bol on.Danny zomiera v Rafovom náruči ako posledné mu Rafe oznámi,že Danny bude otcom a čo ma fakt dojíma je to,že Danny mu na to odpovie:"Nie Rafe,to budeš ty".Domov sa vrátil iba Rafe a tú správu oznamuje Evelyn.

Aj napriek tomu,že pri konci tohto filmu stále plačem od dojatia film má šťastný koniec pretože Rafe a Evelyn sú znova spolu narodí sa im syn,ktorému dali meno po jeho otcovi Dannym.

Pearl Harbor je jediný film,pri ktorom plačem.aj keď som ho už videla mnohokrát.Kto ho nevidel nech si ho určitie pozrie pretože sa to oplatí!

 


Zábava | stály odkaz

Komentáre

  1. Pearl Harbor - super )))
    publikované: 24.02.2013 21:18:43 | autor: Mitoshka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    Ahoj aj mne sa tento film strašne páči a patrí medzi moje najoblúbenejšie :)
    publikované: 01.04.2013 18:55:36 | autor: Mirka334 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014