Mirkas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Optimizmus

Optimizmus je viera v radostný život!

Optimizmus je nádej,viera a šťastie,ktoré každý z nás potrebuje pre svoj život!

Je to zákon pozitívneho myslenia,no napriek tomu,že je to jedinečná a nenahraditeľná vlastnosť,ktorá nám pomáha zvládať rany a prekážky,ktoré nám život mnohokrát  udeľuje,nie každá osobnosť našla v sebe silu a nádej veriť,že všetko zlé sa na dobré zmení!

Je veľmi dôležité ako rodičia vychovávajú svoje deti a teraz nemyslím len to,čo je dobré a čo zlé,myslím tým,že je veľmi podstatné,aby rodičia svojim konaním pozitívne ovplyvňovali detskú osobnosť a jej myslenie.Predsa každý z nás má právo rozhodnúť sa akým smerom sa bude uberať jeho životná cesta.

Keďže patrím,alebo aspoň sa snažím a chcem patriť,medzi optimistov občas mi prekáža správanie ufrfľaných a večne nespokojných ľudí.Aj vo svojom okolý poznám mnoho pesimistov,ktorí berú život ako jednu veľkú katastrofu,ktorá nemá konca.Sú to ľudia,ktorí nenašli v sebe vieru v niečo dobré,možno že ich pesimistické myslenie zapríčinila nejaká zlá životná prekážka či tragédia,a možno že tá spomienka v nich zničila všetku radosť zo života.Z vlastnej skúsenosti môžem povedať,že ak človek nájde dôvod prečo sa chce zmeniť istotne sa mu to podarí!Niekedy som aj ja patrila medzi tích menej pozitívne naladených ľudí,stále mi niečo vadilo a dokázala som sa tešiť len naozaj z mála vecí.No raz som toho už mala dosť a chcela resp. musela som s tým niečo urobiť.Začala som pozitívne myslieť čiže som začala byť konečne úprimne šťastná a uvedomovala som si dôležitosti žitia.Optimizmus mi dodal silu,vdýchol do mňa energiu a ja som sa začala tešiť už len z maličkostí,ktoré som si predtým ani neuvedomovala pretože som ich vnímala ako samozrejmosť.

Najdôležitejšie je veriť,že pre niečo nám Boh dal život,že na tomto svete máme svoje miesto a poslanie,ktoré plníme od narodenia.Optimizmus je radosť zo života a vďaka nemu sa človek naučí byť skutočne šťastný!A musím súhlasiť s tým,že je to najsilnejšia vlastnosť,ktorú v sebe máme a môžme ju rozdávať všade okolo.Podstatné je byť presvedčený o tom,že naše sny sa raz naplnia tak ako my sami si to želáme.Veď sa aj hovorí,že človek je strojcom vlastného šťastia,a podľa môjho názoru niečo na tom pravdy je!

Tento môj článok by som chcela odporučiť najmä ľuďom,ktorí chcú svoj postoj k životu zmeniť k lepšiemu a možno taká malá motivácia pre všetkých bude aj nový rok 2010 a vy si poviete,že začnete tento rok naplno s optimizmom a úsmevom na tváry!

Hlavne nikdy nezabúdajme,že najdôležitejšie je veriť v život!


Tajomstvá života | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014